Home»De Praktijk»KNOV & Kwaliteit

KNOV & Kwaliteit


Een kindje krijgen is een van de meest bijzondere ervaringen in je leven. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat je daarin goed begeleid wordt. Wij streven daarom naar persoonlijke en kwalitiatief goede zorg. Mocht je desondanks niet tevreden zijn over iets, laat het ons a.u.b. weten. Dan kunnen we er samen over praten en kunnen wij er iets aan doen. Mocht de klacht niet verholpen zijn, kun je je wenden tot de klachtencommissie van de KNOV.

De Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV) is de beroepsorganisatie van verloskundigen in Nederland. De KNOV behartigt de belangen van verloskundigen op beroepsinhoudelijk, juridisch en sociaal-economisch gebied. Daarnaast zet zij zich in voor de bevordering en kwaliteit van de Nederlandse verloskundige zorg.

Het werk van de verloskundige wordt door de KNOV regelmatig getoetst. Verder werken verloskundigen met diverse richtlijnen om de kwaliteit van zorg te bewaken. Wij zijn aangesloten bij de KNOV en allebei lid van het kwaliteitsregister.  Dit betekent dat we verplicht zijn om ons regelmatig bij te scholen, zodat we altijd op de hoogte zijn en blijven van nieuwe ontwikkelingen en dat we regelmatig onze vaardigheden opnieuw bijscholen. Ook staan we ingeschreven in het BIG-register en in het echo-register. Hierdoor kunnen we onze kwaliteit waarborgen en hebben we contracten met alle zorgverzekeraars. Verloskundige zorg wordt vergoed in het basispakket van de zorgverzekering.


Via de KNOV zijn de betalingsvoorwaarden, het klachtenreglement en het privacyreglement geregeld.

De KNOV is als volgt te bereiken:

tel: 030-2823100
fax: 030-2823101

postadres:
postbus 2001
3500 GA UTRECHT

www.knov.nl