Home»De Praktijk»De verloskundigen»Eefje Donders

Eefje DondersVerloskundige vind ik het mooiste beroep ter wereld. Ik ga dus elke dag (en ook ’s nachts) met veel plezier naar mijn werk. De begeleiding van zwangere vrouwen is erg leuk. Aanwezig mogen zijn bij een bevalling is voor mij echt de slagroom op de taart van mijn vak!


Na mijn studie heb ik in verschillende praktijken in heel Nederland waargenomen en heb een half jaar in het Beatrix Ziekenhuis in Gorinchem gewerkt op de verloskamers. Sinds november 2006 ben ik werkzaam in deze praktijk.


Het mooie van onze duo-praktijk vind ik dat we medische zorg kunnen combineren met persoonlijke aandacht. Doordat Kim en ik al meer dan 10 jaar een maatschap vormen, zijn wij enorm op elkaar ingespeeld. We proberen de controles in de zwangerschap gelijk te verdelen zodat we de cliënten allebei een aantal keren zien voor de bevalling begint. Daardoor hebben we de kans om met iedereen een band op te bouwen. Zowel voor de aanstaande ouders al voor ons is dit heel prettig. 


Uit eigen ervaring weet ik inmiddels ook hoe mooi het moederschap is. Zelf ben ik trotse moeder van twee prachtige zoons!